Klimatske naprave hladijo, grejejo ali razvlažujejo zrak v prostoru in s tem omogočajo prijetno bivalno udobje.

Sodobne klimatske naprave zmorejo hladiti in ogrevati prostor z visoko zmogljivo, varčno in učinkovito tehnologijo ter minimalno porabo energije. Poleg uravnavanja ugodne temperature prostora, klimatske naprave skrbijo tudi za vaše zdravje in dobro počutje. S prečiščevanjem zraka zagotovijo njegovo kvaliteto in odstranjujejo velik spekter bakterij, gliv, virusov in alergenov. Z vedno naprednejšimi funkcijami se delovanje klim odlično prilagaja potrebam posameznika. Primerne so za stanovanjske in poslovne objekte, moderen dizajn pa poskrbi za estetski dodatek.

Kimatske naprave so davno prerasle svojo primarno funkcijo hlajenja prostora. Današnje klimatske naprave so zmožne ogrevanja, razvlaževanja, upravljanja na daljavo, kakovostne filtracije zraka in mnogih drugih nalog po volji modernega človeka. Poleg izbire različnih moči, funkcionalnih karakteristik in dizajna, pa je pomembno, da upoštevamo tudi specifike prostora. 


Kako izbrati ustrezno klimatsko napravo? 

Preberite si naš članek za izbiro ustrezne moči naprave za vaš dom:  Kako izbrati pravo klimatsko napravo? | Minergia.


Kdaj je klimatska naprava energijsko učinkovita?

Energijsko učinkovitost podajata kazalnika SEER in SCOP, ki kažeta kako učinkovita je naprava pri hlajenju in ogrevanju. Višja vrednost kazalnikov pomeni nižji letni strošek hlajenja oziroma ogrevanja. 

 • Kazalnik SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) - kaže sezonski izkoristek klimatske naprave pri hlajenju. Razlika med sezonskim hladilnim številom SEER 9,5 in 5,1 pomeni, da boljša naprava v enakih razmerah porabi skoraj dvakrat manj energije. Izberite napravo ki ima SEER vsaj 6,1 (energijski razred A+).
 • Kazalnik SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) - kaže sezonsko učinkovitost naprave pri ogrevanju. Sezonsko grelno število SCOP 5,9 pomeni, da bo klimatska naprava v ogrevalni sezoni iz 1 kW vnesene energije (elektrike) v povprečju ustvarila 5,9 kW toplote. V kolikor se nameravate s klimo tudi ogrevati, izbirajte med napravami ki imajo SCOP vsaj 4,6 (energijski razred A+). 


NABOR FUNKCIJ KLIMATSKIH NAPRAV: 

 • Hlajenje in ogrevanje 
 • Razvlaževanje 
 • Senzor aktivnosti/gibanja v prostoru 
 • Možnost upravljanja izpiha zraka 
 • Upravljanje na daljavo - WiFi 
 • Tiho delovanje 
 • Funkcija samočiščenja 
 • Fotokatalitski in protibakterijski filter 
 • Enostavno vzdrževanje in dolga življenjska doba


Smo uvoznik vrhunskih klimatskih naprav vodilnih podjetij Mitsubishi Heavy Industries in Airwell. Kontaktirajte nas, z veseljem Vam bomo svetovali.


Upravljanje na daljavo


Z Wi-Fi povezavo lahko nadzorujete temperaturo vašega doma od kjerkoli in kadarkoli. Prostor predhodno ohladite ali dogrejete z enim klikom še preden pridete domov. Aplikacija za pametni telefon vam nudi daljinsko upravljanje termostata za popolno temperaturo takoj, ko prispete ali zaustavitev delovanja, če ste odsotni. Optimalno je, da prostor postopoma ogrejete oziroma ohladite že pred prihodom in tako poskrbite za optimalno bivalno ugodje.

V trgovino

Povzetek košarice
Košarica je prazna.
Dodaj izdelke
Zapri
Nazaj na vrh